Seg chokladkaka med nötöverdrag

När jag ändå är igång med bloggandet kan jag lika gärna dela med mig av denna goda kaka jag gjorde då pappa och Elisabeth var på besök för två veckor sedan.
 
 
 
Fick tipset av en viss Lenz. Kakan blev mycket populär och bör avnjutas på finproslinet!
Receptet kommer ursprungligen från Halv åtta hemma hos mig, här kan ni hitta receptet.
 
Ingredienser:
 
Till kakan:
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 st ägg
  • 200 g hasselnötter
Till glasyren:
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk smör
 
 
This is how you do it:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar bottnen. Formen bör vara ca 24 cm i diameter. Smält smöret. Blanda samman de torra ingredienserna till kakan och tillsätt de smälta smöret samt de två äggen. Rör tills smeten är slät, inga klumpar här inte! Bred ut smeten i formen och strö över de hackade nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25 min.
 
 
 
Påbörja knäckglasyren ca 10 min innan kakan är klar. Blanda samman socker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Värm och låt koka kraftigt i 3 - 4 min. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vaniljsocker och smör, rör om tills glasyren fått en slät konsistens.
 
 
 
Ta ut kakan ugnen och häll över glasyren. Ställ in kakan igen och låt grädda i 7 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Kan med fördel serveras med bär och grädde.
 
 
 
Mmmm...soo tasty!

Om

Min profilbild

Lara Chrome - "Oh so shiny"

RSS 2.0